previous arrow
next arrow
Slider

Nieuwe expositie in de serre van de Twaalf Balcken:

Photograhics 

In de serre van de Twaalf Balcken is van 18 maart tot 22 april werk te zien van Edwin Eduard Boering onder de titel ‘Photographics’. Het zijn mixed-media composities op basis van fotografie, tekst en grafische bewerkingen. 

Het werk van Boering laat zich het beste omschrijven als ‘urban popart’ en is opgebouwd uit beeld en tekst. Hij put uit een enorm archief van duizenden analoge en digitale foto’s. Soms combineert hij die beelden met bewerkingen van iconische visuals. Veelal voegt hij tekst toe die associeert met de afbeelding of daar verdieping aan geeft. De ene keer zijn dat strofen uit popsongs, een andere keer een quote uit een film of teksten die voortkomen uit zijn eigen ervaringen. Zijn werk is naar zijn zeggen sowieso auto-biografisch gelinkt.

 

Naast fotografie heeft typografie een belangrijke plaats in zijn werk. Als vanzelfsprekend komt dat voort uit zijn beroep als grafisch ontwerper. In zijn kunstuitingen zoekt hij altijd het rauwe op, soms tegen graffiti aan. Het is daardoor nogal ‘urban’ met een scherp randje. Gek genoeg vindt hij juist op het platteland van Texel daarvoor de inspiratie in het ruige landschap of op rommelerven.

 

Zijn photographics’ (die ook onderdeel zijn van de installatie Memory Recall, nu te zien in het Glazen Paleis) creëert hij met digitale beeldbewerking.

Edwin Boering 

 Management | Strategie | Fotografie | Ontwerp | Art direction | Mediastrategie

www.ebovervloed.nl

komt dat zien!

 IMG 8596

 

 

Vandaag op de Tap

Klik hier voor ons actuele assortiment aan bieren.

Untapped

Nieuws

Lange juni cultuurmaand

Haar werken zijn vaak zowel zelf-kritische observaties als persoonlijke gevoelens en gedachtes. Met, als het kan, een humoristische ondertoon door het gebruik van bonte, levendige kleuren en de grafische uitvoering. Ze exposeert zowel schilderijen als illustraties, gemaakt met acryl en details en schaduwen aangebracht met potlood of pen. 

Lotte Keijzer is op Texel opgegroeid waarna ze 10 jaar in Amsterdam heeft gewoond. In Amsterdam heeft ze grafisch vormgeven en Production Design heeft gestudeerd. Sinds 2010 werkt ze als freelance illustratief vormgever en maakt ze ook haar kunst.

Deze expositie is onderdeel van Lange Juni de cultuurmaand op Texel.

Contact/Reserveren

Weverstraat 20
1791 AD Den Burg - Texel
Telefoon 0222 312681

contact

Openingstijden

Ma- t/m Donderdag

10:00 - 01:30

Vrijdag

10:00 - 03:00

Zaterdag

10:00 - 03:00

Zondag

17:00 - 01:30

openingstijden

Deze maand ook

Lunch:

Broodje Serranoham

Diner:

Op veler verzoek tijdelijk terug:

Knoflook-garnalen uit de houtskoolgrill met brood en kruidenboter

Deze maand