1920319_677106369014969_585423357_n.jpg
koffie-1024x604.jpg
IMG_20160409_161447.jpg
IMG_2305.jpg
IMG_3530.jpg
IMG_5458.jpg
TwaalfBalcken_06StefanKrofft2013.jpg
Twaalf_Balcken_01_WEBStefanKrofft2016.jpg
Twaalf_Balcken_serre_02_WEBStefanKrofft2016.jpg
previous arrow
next arrow

Taveerne de Twaalf Balcken,

Sedert 1975 hét eetcafé van Texel waar iedereen zich welkom voelt. Vanaf 10 uur ’s ochtends kunt u bij ons terecht voor alles wat een eetcafé te bieden heeft.

Echte Italiaanse koffie, een uitgebreide lunchkaart, lekker borrelen in de middag en om uw diner te bereiden steken wij in onze open keuken een echte Josper Houtskool-grill aan. Het café draait door tot in de kleine uurtjes.

Speciaalbier

Als sinds jaar en dag staat de Balcken bekend om het uitgebreide aanbod van speciaalbieren. Graag doen wij ons best u een unieke selectie te presenteren bestaande uit bijzondere binnen- en buitenlandse speciaalbieren. Laat u verrassen door minimaal 140 soorten uit fles of blik en altijd 8 wisselende bieren van de tap.

Trots zijn wij geselecteerd en aangesloten bij de Alliantie van Bier Tapperijen. Al in 1986 is deze alliantie ontstaan uit lieverhebberij en ter promotie van speciaalbier in Nederland. Elke maand zetten wij gezamelijk een mooie brouwerij in het zonnetje en presenteren we van deze brouwer bier zowel van de tap als op fles/blik waarbij het tapbier altijd een primeur van de tap is in Nederland. Tevens mogen wij ons één van de slechts 35 Orval ambassadeurs in Nederland noemen. Uiteraard zijn wij daar bijzonder fier op.

Kortom een echt eetcafé met de unieke ongedwongen sfeer waarin iedereen, van jong tot oud, van Texelaar tot toerist en van alle rangen en standen, zich welkom voelt.

Wij kijken uit naar uw komst……

Contact/Reserveren

Weverstraat 20
1791 AD Den Burg - Texel
Telefoon 0222 312681

contact

Openingstijden

 

 ma t/m donderdag    10:00- 0:00
vrij. en zaterdag   10:00- 1:00
 zondag        17:00- 0:00

            

IMG 4510

Naast de Kaart

 

Diner:

Vega Lamscurry

Vegan en verassend,

geserveerd met rijst en salade

Lunch:

Steamed bun 

met pulled chicken of stoof van Texelse shii-take

 

 

 

IMG 20160409 161447